Datum/Tijd
Date(s) - 27/12/2019
20:30 - 22:30

Locatie
Schenkerij de Beurs


Andy Sergeant is een popartiest en brengt alleen of samen met zijn live band zowel eigen muziek als de grootste hits van anderen. Hij is een zanger, performer, songwriter, componist, producer en was vroeger ook backing vocal en pianist voor heel wat bekende artiesten.

In 2014 bracht hij zijn eerste studioalbum ‘What I Want’ uit met 13 zelfgeschreven nummers. De eerste single ‘Taking Control‘ werd een opzwepend en autobiografisch poprock nummer dat gaat over verliefd worden op de ware, op iemand aan wie je je volledig wil overgeven. Later volgden nog meer singles, waaronder ‘Scars‘, een ballad over onverwacht afscheid moeten nemen.

Sindsdien laat Andy zich omringen door zijn eigen live band waarmee hij optreedt in Vlaanderen en Nederland. Eigen nummers laat hij moeiteloos afwisselen met de grootste hits van Robbie Williams, Jessie J, John Newman, Shawn Mendes, … maar ook Lady Gaga, Stevie Wonder en Chaka Khan.

Ook akoestisch staat hij sterk. Dat toonde hij al in 2014-15 met zijn ‘Wintertime Music‘ concertreeks. Nu tourt hij rond met eigen materiaal tijdens ‘The Originals‘, een formule waarbij Andy uitsluitend zelfgeschreven nummers brengt in vernieuwende, unplugged versies.

En alsof dat nog niet genoeg was, bewijst hij ook solo op het podium dat hij de naam van artiest meer dan waardig is. Met de theatervoorstelling ‘To Love And Back‘ brengt Andy, zichzelf begeleidend op piano en aangevuld met innemende projecties, twee uur lang de geneugten en valkuilen van relaties naar voor.

Andy is een popzanger, met een repertoire dat beinvloed werd door heel wat andere genres, zoals dance, glampop en rock. Deze brede waaier aan muziekgenres gaat vaak gekenmerkt door de piano die sterk aanwezig is.